pelsstell

PELSSTELL

Merk: Har du show-katt må du ikke bruke stålkammen i kragen eller halen eller i "buksene". Stålkammen kan fjerne for mye og det vokser sakte ut igjen.

Daglig stell av pels

Børst gjennom katten minst en gang om dagen, du trenger ikke bruke flere timer, gå fort over de verste områder med kam, jeg liker godt denne som vist på bildet.Den når helt ned til huden og du får gredd igjennom alle hårlag, også underulla, da er du sikker på at den er flokefri, til dagen etter i alle fall;)

Hvorfor pelsstell?


Du har skaffet deg en Sibirkatt og den har lang, fin, fluffy kattungepels som i bunn og grunn "holder" seg selv, du tenker at så fint, da slipper jeg å bruke masse tid på pelsstell. TENK IGJEN!;)


Når Sibirkatten får sin fulle pels, og sin første, andre, tredje floke er katten ikke vant til verken børste, kam eller bading. HJELP tenker du jeg må barbere hele katten. "NEEEI" tenker vi oppdrettere!! hehe

Noen har gått så langt at hele pelsen er bare en eneste tovet klump, da nytter ikke pelsen som vern mot verken varme eller kulde og barbering er selfølgelig eneste alternativ MEN, viss man lærer katten at pelsstell er en kosestund fra tidlig av, så er det ingen problem å holde pus flokefri! Noen har en pels som får floker hver eneste dag, JA, jeg har en sånn! Her må jeg gå igjennom hele pelsen hver dag for at det ikke skal utvikle seg til et uovervinnelig prosjekt.

Mitt tips er:

Ha alltid en liten kam eller børste på stuebordet, når kvelden kommer å pus kryper opp i fanget å vil ha kosen sin, tar du frem kam og kammer-stryker annethvert "drag" viss du gjør dette til en vane, vil pus begynne å elske pelsstundene deres. Bruk mye tid på å ta på katten på lår, innside lår, buksene, under armer og mage,  her kan det lett krølle seg, så fint om pus er vandt til å bli tatt på i disse områder viss "flokeuhellet" er ute.

Jeg anbefaler ikke å klippe i pus sin floke med saks, uten at du har en stålkam mellom saks og HUD. Katter har ekstremt tynn hud og det er veldig lett å klippe hull i huden, da må den til veterinæren og syes.

Keep on & børst er mitt ultimate tips.


Lykke til!Min vedlikeholds-bade rutine


  1. Bløt katten godt med litt varmere vann en du selv bruker, kattene har en litt høyere kroppstemperatur en oss.
  2. Bland ut terriershampoo i en bolle med passelig varmt vann, bruk en middelsstor svamp og gå godt over hele katten.
  3. Skyll katten godt.
  4. Masser inn flokeshampoo og la det virker før du skyller til katten "knirker".
  5. Tørk katten godt i handklede.
  6. Føn mothårs samtidig som du børster, til katten blir helt tørr. 
Show-bading er en annen sak, alle kattungekjøpere som ønsker tips og hjelp til show-bading får en igjennomgang av det.