Mine katter

Katter

Mine katter:

Jeg kjøpte min første sibirkatt av Kristin som har oppdrettet Siberikos. (N)Siberikos Ciara fikk jeg i februar 2019, en nydelig skjønn jentepus med mye personlighet, hun er en Diva med stor D, men samtidig er hun forsiktig og stille. Når det serveres våtfor kommer hun aldrig løpende som de andre, hun kommer traskende til slutt og forventer at det blir plassert forann henne der hun bestemmer seg for å sitte og helst kun den sorter hun vil ha. Man finner fort ut hva hun liker og ikke, så da kan man pent bare bytte det ut med engang, for hun spiser bare det hun vil ha. Favorittmat er Cosmo thai våtfor med tunfisk og kylling. Hun elsker og leke med fjør på stang, det er favoritten, det ser man godt når hun får tak i den og en annen av kattene også vil ha den eller kommer for nært, da setter hun i et knurr -for denne er nemmelig MIN! Ciara er ikke den som er fan av kos, men en gang om dagen trenger hun litt kjærlighet så da kommer hun traskende på magen min og tråkker og maler. Lille frøkena er ikke storfan av utstilling men har deltatt på noen, det kan du lese mer om på siden hennes. 


Min andre sibirkatt kjøpte jeg sammen med Kristin, da jeg måtte ha en hannkatt.  Dette er svenskeprinsen vår SE*Edalunds Ram it Down aka Rooney til daglig. Rooney er en fantastisk hannkatt som kattunge hadde vi daglige lange samtaler og han har fortsatt alltid noe på hjertet. Han er fortsatt like leken og nyskjerrig på hva som skjer. En katt som alltid vil ha kos og oppmerksomhet. Mange ser store forandringer når hannkattene blir fertile og jeg vil ikke lyve å si at jeg ikke merket noen ting, det triste er at han ble mer opptatt av dameluktene en å kose med meg når han er oppe i stua.   Det som er positivt er at det ikke lukter særlig hannkatt av han,  endel oppdrettere kan ikke ha hannkattene i huset fordi de lukter så fælt, men han kan fortsatt vere i huset noe vi er veldig glade for. 

Rooney er ikke særlig opptatt av mat så noe favorittvåtfor eller snacks har han ikke, han blir glad for vårt nærver og lek. Det mest spennende er å få vere på altanen, ligge å speide i sola eller løpe etter en flue. Jeg tror nok denne katten kan lage veldig mange kjekke kosekatter for han har et eksepsjonellt lynne.


Min tredje lille hjertesten er NO*Vinduskarmens Juni, som kalles Savannah til daglig, min sølvkattdrømm som gikk i oppfyllelse. Savannah er den forvokste kattungen som fort ble stor, når hun var kattunge følgte hun meg overalt, viss jeg ikke var i hennes øyekrok så ropte hun hjerteskjærende på meg og når jeg umiddelbart svarte henne, kom hun løpende med halen høyt og ville i armene mine. Helt fantastisk kjærlig og en liten tøffing. Først kalla vi henne skrikerungen for hun dreiv å ropte på oss hele tiden eller mjaua "skrikende" når hun skulle stelles med, denne frøkna har en krevende pels, så pelsstell kom fort på dagsorden her, noe hun ikke hadde tid til for hun måtte utforske og leke med alt mulig. Ganske morsom katt dette fått oss mang en god latter. Vi grudde oss veldig til hennes første bad trodde de ble skriking og mye klør og tenner, men jaggu satt hun som en prest, gjennom hele badingen, skyllingen og etterstelllet. Vi ble så overrasket over lille barnet at vi ikke hadde ord.

Hun har deltatt på en utstilling, gler oss til fortsettelsen når Corona situasjonen er under kontroll.


Mitt fjerde pelsbarn er gullkatten (N)Carillocat Russlana eller Gulli til daglig. Denne lille herligheten er så tilitsfull og leken, maler bare du ser på henne, elsker fart og morro, uredd og kunne fanget fluer hele dagen, er gla hun ikke er utekatt, da hadde nok hun vert en skikkelig killer både på fugl og mus. Hun er matvrak delux og skulle nok gjerne hatt det rtt og brutalt rett fra marka, men her i hus forer vi primært med tørrfor men hun setter veldig pris på de 2 måltidene som er våtfor. Viss denne katten hadde vinger sier jeg bare.  Lille raringen;)

SE*Edalunds Ram it Down JW


SIB n 24


f: 03.02.2019


Breeding Male


JUNIOR WINNER

 (N) Carillocat Russlana


SIB ny  24

f: 18.11.2019

Breeding Queen to  be

Kitten

 CH (N) Siberikos Ciara


SIB n 09 22

f: 19.11.2018

Breeding Queen

CHAMPION

NO*Vinduskarmens Juni


SIB fs 11


f:03.06.2019


Breeding Queen 


Ex 1